Pokok Kucing = Cat Tree (Yeah! our cat tree is done!)

Photobucket

First Aid Kit Kucing

Tikus Mainan DIY untuk si Comel

Photobucket

Fish Ball Treat

Gaya Tidur Si Comel

Photobucket

Kisah Manit dan Aning

Share

Ada beberapa readers yang bertanya mengenai kewujudan Manit dan Aning dalam famili anak bulu DC.  Sebenarnya DC dah tak ingat rekod salah silah mereka ni. Selepas belek few files (thanks to my external hard disk!) dan sedikit catatan mengenai mereka di blog ni - 6 ekor anak kucing yg terakhir, rupa2nya ada koleksi gambar mereka sewaktu masih kecil.  Tajuk entry tu menampakkan harapan yg tak berkesan sebab sampai ke hari ni masih ada lagi kelahiran di rumah DC *urut dada*..

Saya gelarkan Aning sebab badannya ada sedikit kuning, gelaran Manit sebab teringat kucing arwah atok di kampung yg sangat serupa dengannya.


Macam telah ditakdirkan, ini lah gambar Aning dan Manit sewaktu kecil




Pada asalnya Manit dan Aning yg dilahirkan pada 26 Jun 2009 mempunyai seorang lagi adik bernama Chalit (yang mirip dengan Manit) kerana ada sedikit tanda calit atau tampok di dahinya.. Tetapi dia hilang dan tak dapat di kesan selepas 2 bulan dikembirikan pada tahun lepas :(.


Satu2nya gambar Chalit sewaktu kecil

Aning sekarang - pix taken on 15/2/2011
Status - bujang sampai spayed
Dia pemastautin tetap Rumah Kucing DC :)

DC geram dengan mata dia :)


Manit sekarang - pix taken on 23/01/2011
Status - penah beranak sekali tapi semua mati..
didapati ada ketumbuhan di ovari, dah buang dan telah dikembirikan
Juga pemastautin tetap Rumah Kucing DC

ini lah anak Manit yang semuanya tak survived - pix taken on 28/8/2010

Manit selepas surgery (gambar tak clear, taken from mobile phone) - pix taken on 11/12/2010
Gambar latest - taken on 17/2/2011

Oh ye, mereka berdua ni anak Betty dengan dot dot dot * tak tau sapa.. la la la la *


5 comments:

VIVIAN said...

unik la nama manit dan aning ni..dah besar..hensem n ayu jer..hehe

Kelly Chantek said...

salam DC

ensem betul Aning sekarang.. :)

gambar masa kecik tu yang cute tuh..

Ms J said...

Sangat setuju dengan Kelly Cantek. Aning sangat Hensem!!!! Mata dia tu yang mahal tu!

meowwmania said...

bulu Aning tu cantik lah, unik :)

Cat-in-Sydney said...

DearCats,
Manit dan Aning....macam tajuk drama TV pulak tu. purrr....meow!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...