Pokok Kucing = Cat Tree (Yeah! our cat tree is done!)

Photobucket

First Aid Kit Kucing

Tikus Mainan DIY untuk si Comel

Photobucket

Fish Ball Treat

Gaya Tidur Si Comel

Photobucket

Perkenalkan ahli baru - KYON

Share

Ini kali pertama DC dapat kucing yang berbulu panjang sepenuhnya. Bila Kyon sampai di teratak buruk DC, 29 Mei yang lalu, cuak juga  hati ni sebab bukan senang nak jaga kucing seperti Kyon. Sikat selalu, mandi seminggu sekali dan air mata yang selalu nak kena lap.

Jom kita berkenalan dgn Kyon!

Halo kawan2! Saya lah Kyon! Gambar ni mama snap petang tadi.



Ni  gambar Kyon kena mandi pagi tadi. 
Kawan mama kata muka Kyon mcm YODA laa..

Yoda...may the force be with you... *Pe tengok-tengok?*
Mama suruh Kyon posing dgn shampu.  Dah 10  minit posisi Kyon mcm ni tau kawan-kawan
Bulu Kyon dah kering la mama.. boleh ke Kyon jalan-jalan?
Mama : boleh.. janji jgn nakal2 taww
Kyon tak nakal la mama.. Kyon budak baik.  Apa ada sebelah kanan ni eh?
Apa ada sebelah kiri?
err.. Ma! ooo Ma!... nak turun bleh?
Maaa... Kyon nampak kucing lain.. 

Halo? Awak kucing baru ye? saya Ginger
Kyon :  Mamaaaaaaaaaaaaaaa! tolonggg!
Iye Kyonn? moh le kita masuk rumah. Hari dah nak senja. Kyon tak boleh lagi bebas lama2.. Kena sekejap2, takut 'culture shock' hehe...

Itu la kisah Kyon serba sedikit buat hari ni. :)

19 comments:

habsahharun said...

kyon muka garang, tapi tetap comel :)

Redzuyatt's said...

wahh kucing baru ke sis..!!

DearCats said...

bukan garang habsah, cengih! haha.. tp muka je la.. perangai baik

DearCats said...

a'ah baby@Redzuyatt's. in fact.. ada 2 ekor.. *risau ni byk kucing dahhhhhh!*

bunny ;) said...

uwahhh thank you sisss T_________T isk isk rindunyee kat budak ni. booleh xrase bergenang2 air mate ni. hehe bes x mandikan die sis? die slalu dpt naik atas kepala sha dulu bercalar balar bahu T^T

wahh die dah keluar2 tu, xlarik ke sis? |3 die suke nakal2 pastu buat problem kat diri sdri hehe.

hahaha muke die mmg gengster sis, tp hati taman XD xnak sgt org pastu time tido die cari org nk patting session n knead sampai rase nk koyak kulit :P

sorry ye susahkan sis >.<;fufuu~

Cat-from-Sydney said...

Alamak! Janganlah tunjuk gambar wet look tu. Malulah...habis turun saham. purrr....meow!

DearCats said...

sha - no prob. takut gak nak mandikan dia mula2 tu.. tp bila tgk dia kalau gigit bukan la sakit pun. So tak de masalah. Sis bebaskan dia sekejap je.. dgn pengawasan la.. takut gak dia ilang. Dah tau tentu byk tempat dia nak venture hehe..

cat-from-Sydney - time mandi tu la syok tgk perangai kucing tau hehe.. Kalau exotic mcm Kyon ni, mmg ada rupa E.T. haha!

Rosmawati Yusof said...

Beli ker kyon tu..? tentu mahalkan

DearCats said...

DC tak beli Rosmawati. Tu Sha@bunny yg beri sbb dia nk further study. Bukan sekow tau, 3 ekowww he he.. Tp yg lg 2 ekow tu semi- long hair

aby said...

salam DC,
lucu bila tengok kucing tu lencon.
kecik jer ..
rasa nya dalam 3 kg lebih kot ..
tp persian mcm tu,
muka jer nampak brutal,
tp penakut ..
hu..hu..

=*_*=Phat Cat with Phat Lady said...

wawawawawaaaa..!!

selamat datang ahli baru tu de kelabbbb kucen!! hahahaha..

Kelako giler muka Kyon time mandi tuh..ilang kechumelan dia...hahha

lagi pic 2 hekor mane kak..??
ce tunjuk!! ce tunjuk!!! ce tunjuk!!! ekekeke

meowwmania said...

haa aritu ada baca kat blog adik tu dia kata nak bg kat kak DC, betul rupanya :)

DearCats said...

komen dari aby buat DC tertanya2.. exotic ke persian ye baka Kyon ni. Hati DC kuat mengatakan Kyon baka exotic long hair sbb features dia sama dgn my Daisy.

After consult this with my dear friend, dia kata Kyon is Domestic Long Hair since dia tak de cert like Daisy. So, DC tak salah, dan aby pun tak silap hehe.. sbb exotic atau persian mmg ada similarity :)

DearCats said...

Lia@Phat Cat With Phat Lady - lg 2 hekow tu kena tungguuuuuu! sebabnya.. penat tak abis dok belek Kyon haha!.. dari pagi sampai ke malam.. kucing, taik kucing, makan kucing, minum kucing, tido kucing, kandang kucing, anak kucing.. mama kucing laaaaa yg paling last.. tu tak masuk suami dan anak2 haha! *mengong*

DearCats said...

woahh Meowwmania!teliti betul ye MM ni.. boleh ingat detail mcm tu.. Respect betol dgn MM .. kalau DC mmg tak hingat dah.. pangkat makcik2 mmg mcm ni la. pelufer hehe

bunny ;) said...

hoho sis Kyon die exotic ke? 8D;; xsilap sha owner first die ckp parents die flat/semiflat persian or something. tp ye la x de cert maka DLH la kan XD

mm sha dulu try beberapa supplement nk atasi masalah mata die tp x boleh jgk ^^; sehari kene ngadap mate beliau berpuluh2 kali. haha ^^;;

budak2 tu masih x berkawan dgn yg lain ye sis? XD

=*_*=Phat Cat with Phat Lady said...

nak cat cane,..catlover, cam tuh jer la keje nyer...20jm kucen + 4jam family jer...hahahah

Anonymous said...

kyon tu still dgn akak ke sekarang ??

kjmissd27 said...

bila sebut yado tu rasa nak tergelak guling2 jer hahahahaha...series mmg sama;.. kalau warnanyer hijau lagi sebijik hahahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...