Pokok Kucing = Cat Tree (Yeah! our cat tree is done!)

Photobucket

First Aid Kit Kucing

Tikus Mainan DIY untuk si Comel

Photobucket

Fish Ball Treat

Gaya Tidur Si Comel

Photobucket

Kisah Betty a.k.a Etty

Share

Kalau readers ingat kisah entri Baby a.ka. Abby, kali ni DC nak bercerita kisah adik Baby iaitu BETTY a.k.a ETTY yang dilahirkan pada 8 Jun 2008.


Gambar Etty latest - taken today 02 March 2011 before 8 am

Seekor kucing yg comel molek *petite* dan berwajah garang, senang cerita, Etty merupakan kucing yg sombong haha!. Jenis suka menyendiri dan dominan - maksudnya susah nak mesra dengan kucing-kucing lain.  Dia suka bertenggek seperti gambar di atas sebab supaya dia tidak mudah diganggu kucing lain walaupun kucing tu nak bergurau dengannya. Sukar didekati melainkan dengan DC *rasa bangga*.



Merenung masa depan?

Gambar Betty dan Baby sewaktu remaja 


Gambar masa anak dara (19 Okt 2008) - bertenggek atas bahu sofa

Pada 11.30 pagi, 16 Disember 2008 Etty telah selamat melahirkan anak hasil dari sumbang mahram dgn ayahnya, Musyang.  

Kelahiran yang pertama dari Etty 

Walaupun Etty garang dan sombong, dia sangat penyayang hingga
sanggup menjadi ibu tumpang kepada Tomot (ex-feral kitten)

Etty menyusukan anak-anaknya hingga besar yang jarang DC lihat berlaku pada kucing lain yg cepat 'on heat' kembali lepas 2-3 bulan melahirkan.

Anak-Anak Betty. Kesemua mereka mempunyai bulu separuh panjang. (Semi long hair)

Gambar Bobo dan Omey la merupakan Avatar blog DC dalam facebook dan Nuffnang :)

Avatar blog DC di Facebook dan Nuffnang

Ok, cukuplah selingan ni hehe.. berbalik pada Etty, dia kembali termengandung buat kali kedua pada 2009 dengan stray cat di luar sana.

Gambar diambil pada 11 Jun 2009

2 minggu selepas gambar di atas di ambil, Betty melahirkan 3 ekor anak kucing bernama Manit, Aning dan Chalit yang kesemuanya menjadi baka kucing domestik berbulu pendek. DC telah membuat entri mengenai Manit dan Aning sebelum ini.

Setelah anak2nya berusia lebih dua bulan, Betty telah selamat di zassskan :)


Gambar diambil pada 23 Feb 2011

DC akan kembali menyiarkan kisah2 kucing DC satu persatu di entri akan datang, InsyaAllah.. Hingga kini termasuk kisah Betty dah 4 kisah iaitu :
































9 comments:

NaddY said...

comelnyer betty....geram nengokkkk...mcam nak picit idung tuh....

Cat-in-Sydney said...

Dah zass? Alah....baru nak kenalkan dengan Michael. purrrr....meow!

cikPija said...

comei nyer tgk muke dier..ayu jerk hehe..

DearCats said...

NaddY - jgn picit, tak bernapas la dier.. dah la cengih tuu

Cat-in-Sydney - sorry! close shop ahakss!

cikPija - ayu???.. alahai.. tak tau nak rasa suka ke rasa mcm tak cayer je org ckp gitu

Juz Call Me Sharz said...

comelnye etty..

best2 ade sesi mcm nie..sbb kucing DC banyak sangat susah sikit nak ingt..bile ade history senang skit nak tau... =D

meowwmania said...

cantik menawan si Betty ni patut la sombong

eh! kaler coat dia macam nak sama dgn Nomi kcg Chika :)

phat cat said...

hamboi3x...lawanyer pic last tuh... Nikun baru la katakan..... sharp sungguh bulu dia.. heheheheh

etty said...

omg, how come boleh sama nama ni DC??? hahahahah.
perangai lebih kurang sama.....

hahaha...

jutawan jenal said...

hahaha... i like Abu... nama yang agak unik... saya pernah jumpa monyet bernama Abu dan kambing bernama Awang...

Jom kongsi kisah kucing pertama anda di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...