Pokok Kucing = Cat Tree (Yeah! our cat tree is done!)

Photobucket

First Aid Kit Kucing

Tikus Mainan DIY untuk si Comel

Photobucket

Fish Ball Treat

Gaya Tidur Si Comel

Photobucket

Kisah si Tomot a.k.a Comot

Share



Kali ni DC nak beritahu kisah si Tomot atau Comot. Nama diberi sebegitu rupa kerana rupa dia yg comot masa dijumpai.   Ditemui pada 2 Januari 2009 dalam usia lebih kurang 3 bulan.


Beginilah rupanya ketika hari pertama dibawa pulang ke rumah..

Penakut, suka menyorok dan susah nak ditangkap pada hari pertama dijumpai di hadapan rumah DC. Hobi dia masa tu suka suki je dia poo dlm rumah.  Puas juga ajar dia ni poo dlm litter box.. Akhirnya berhasil jugak   :)

Wajahnya selepas seminggu dipelihara dan dibersihkan..
Selepas 2 minggu di rumah

Dapat juga dia menyusu dengan ibu tumpang, si Betty
dan dapat juga 'green light'  (maknanya boleh bela) dari Musyang, King of da House.. 


Tak banyak kisah yg dapat diceritakan dari Tomot ni.. Dia mcm 'silent resident' dalam rumah DC.. 

Akhirnya terpaksa di kurung sebab dah mula 'on heat'..

Atas sebab2 kecuaian, maka lahir la juga 2 ekor dari pengaruh musim mengawan, iaitu Ginger dan Sly.


Wajah Ginger sekarang.. dah neutered, semakin gemok dan berat!
Wajah Sly.. seiras muka ibunya, Tomot..
Melepak tak sedar diri bersama anaknya, Sly dalam cat house..
DC ambil mudah bila tengok dia sihat dan tak mendatangkan masalah..
akhirnya ini lah padahnya.. 5 ekor dilahirkan pada hari deepavali, 26 Oktober 2011
Sapa nak jawap ni?.. oWWaaaaa!!!




10 comments:

Esah said...

2 dia.. bertambah ahli dah..

Cat-from-Sydney said...

Aunty DC,
Dua kali lupa zass ni macam mana? Adoi! purrr....meow!

NoRHaNa CorNER said...

bertmbh2 kak

Suara Kalbu said...

Adehhhh... teringat masa mula2 si Bella saya termengandung, keluar 5, pastu 6 tapi mati 5 masa beranak tinggallah 1..

mashimaro said...

hehe xpela.. murah rezeki .. meh la bg mashi sekor...

joijoi80 said...

huhu...maka nya bertambahla perbelanjaan kan

Mijoe said...

congrats DC... eh nenek DC!! he he..

Tomot ni memang tomey...

buat DNA test, cari sapa bapaknye.. :)

Rosmawati Yusof said...

Rezeki.....

m4rilyn said...

tahniah.

kita n cikgu gt hans pun dapat 5 cucu...sehari lepas Deepavali plus 2 ekor cucu cikgu.sehari sblm Deepavali

MamaBetty said...

wah wah...subur kamu yea tomot....huhuhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...