Pokok Kucing = Cat Tree (Yeah! our cat tree is done!)

Photobucket

First Aid Kit Kucing

Tikus Mainan DIY untuk si Comel

Photobucket

Fish Ball Treat

Gaya Tidur Si Comel

Photobucket

Wenzday..

Share

Lagi kucing stray datang rumah.. Apakan daya ku nak menolaknya.. 


Stray Cat
Wenzday, enggan keluar dari halaman rumahku..



Ku namakan dia Wenzday.. sbbnya? dia hadir pada hari Rabu. 
Ada beberapa perkara tentang Wenzday ni yang begitu menyentap sanubariku
Dia memang kurus.. suara amat perlahan.. matanya redup.. dan yang pasti agak tidak bermaya..


Stray Cat
Harus kita melawat Vet minggu ini ye Wenzday?..

Semoga aku dapat menceriakan kamu Wenzday.. Akan ku cuba sebaiknya memelihara mu dengan kudrat yang ada.. dan selepas itu semoga dirimu layak mendapat tuan baru
 kelak..

Stray Cat
Semoga dia serasi dengan anak bulu yang lain..  dan semoga dia dapat diadopt oleh tuan yang baik hati satu hari nanti..

Suami? menjeling la.. apatah lagi dia pun baru balik dari hospital kena nebuliser.. Ampun suamiku, jika kucing2 yang ada ini membuat dirimu tak keruan dan harap mereka tidak menyusahkanmu..

psst! suamiku, jika kamu membaca blog ini.. err harap percepatkan la membuat cat tree idaman isterimu ini.. Kerana isterimu ini berpendapat dengan kewujudan cat tree itu.. -

semoga anak2 bulu yang berkeliaran dalam rumah  mempunyai tempat berteduh di luar rumah...
semoga mereka juga dapat rileks2 kat luar menikmati 
angin sepoi2 bahasa
semoga tiada lagi bulu-bulu bertebaran *kalau 
ada pun tak byk kot?*
semoga aku tidak lagi kerap menghidupkan enjin 
vacuum cleaner..
semoga rumah kita tiada lagi perabot yang rosak 
dik cakaran mereka..
semoga langsir kita dapat pasang balik sebab yg lama dah dikoyakkan mereka..
semoga kita dapat tidur di katil dengan selesa
sebab selalu anak bulus yang conquer..
dan yang paling penting semoga kamu suamiku,
tidak lagi alergik dan dapat bernafas dengan tenang.. 

Dan lagi suamiku.. jangan lupa temujanji kita dengan adopter bernama Shima Mustapha malam ini
untuk menyerahkan Manish dengan rasminya..  
Menangiskah aku malam ni?.....

Ya Allah.. berikan lah aku kekuatan menghadapi semua ini..


4 comments:

Misz Pinkie Winkie said...

akak pastie kuat..
insyaallah tidak menangis.
tapie menangis dalam hati itu sudah tentu.

meowwmania said...

kat rmh MM pon slalu stray cat dtg, agaknya dorang tgk kita suka kucing pastu suka buang kucing kat kaw rmh kita kan...bila dah ada dpn mata tak sanggup nak abaikan

bila da siap cat tree tu nak tgk yerk ;)

bunny ;) said...

good luck sis! hopefully Manish will be okay :)

Wednesdayyy comell! :D InsyaAllah ada org nak nanti :D Die pure white mata biru kan? Nanti dia dah bertenaga balik mesti comei habis ni.

DearCats said...

MPWinkie - tkasih dgn doa mu dik..

MM - mungkin la.. baru je dpt visit dr MPS hari isnin. Alhamdulillah mrk kata OK.. psl cat tree tu .. DC dok usha hubby dah dkt 2 bulan haha!

bunny - toceh! toceh! semoga doa2 Sha tu dimakbulkan Allah.. huhu.. dah mula sadis ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...