Pokok Kucing = Cat Tree (Yeah! our cat tree is done!)

Photobucket

First Aid Kit Kucing

Tikus Mainan DIY untuk si Comel

Photobucket

Fish Ball Treat

Gaya Tidur Si Comel

Photobucket

Kucing Terbiar - Sesiapa Yg Sudi Adopt?

Share


Kucing Terbiar (Abandoned Cat) ni ditemui oleh sahabat DC di kawasan perumahannya di Saujana Impian, Kajang.  Berbulu separuh panjang, jantan - kategori kucing dewasa.





Mengikut kata sahabat, kemungkinan dia telah dikembirikan.  Kemungkinan juga dia sesat :(



Atas dasar simpati, sahabat DC memberinya makan tapi tak dapat memeliharanya.


Pemandangan dari atas.. dia sangat kurus


Adakah mungkin jika dapat dipelihara dan diberi kasih sayang secukupnya, dia akan jadi seperti kucing di bawah?

Gambar ehsan dari google.com

Hanya anda sahaja yang dapat menjawabnya. Jika ada yg sudi sila email DC di - rozzygee67@gmail.com

12 comments:

aby said...

nape basah badan dia,
cantik kucing tuu ..

selalunya kucing cantik yg lari rumah adalah kerana nak mengawan.
sbb kt rumah tk ada patner,
tu yg merayau ..
bagus la ditangkap dari kena langgar kereta ...

m.q said...

kesiannya dia. cantik kucing ni.
hopefully ada la yg sudi adopt

DearCats said...

m.q - mmg cantik.. semi-long hair lak tu..

DearCats said...

aby - betol gak tu.. atau dia tersesat.. alhamdulillah.. nmpknya mcm ada yg dah berkenan, kalau tak pe aral dia ambil hari khamis ni :)

bunny ;) said...

ya Allah comeinye siannye T^T haih kalau la sha boleh membela kucing *nangis kuat kuat*

good luck lil one harap2 dpt rumah yg hebat dalam memberi kasih syg. fufuu~

veesakura said...

cantik cat neyh. de tuan kot. kesian owner die..

Cat-from-Sydney said...

Aunty DC,
Suka hati dengar dah ada orang nak adopt. Mesti dia jadi gebu nanti. har har har *happy laughs*

meowwmania said...

alhamdulillah...mudah-mudahan semakin sihat dan cantik si comel ni bersama tuan barunya nanti :)

* HeeBum * said...

ala comeeey...alhamdulillah la ade org nk amik die.. msti jd lg comey gemok.. hee

Misz Pinkie Winkie said...

comelnya dia dc.
hope ada yang sudi bela dan jaga.
kompemmm cantikkk

Redzuyatt's said...

sis...hopefully org yg adopt dia dpt jaga dia dengan penuh kasih sayang..kesian tgk dia.. saya rasa dia sesat la sis...sbb cantik....

Nana said...

Nak adopt blh ? Comelnyer dier..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...