Pokok Kucing = Cat Tree (Yeah! our cat tree is done!)

Photobucket

First Aid Kit Kucing

Tikus Mainan DIY untuk si Comel

Photobucket

Fish Ball Treat

Gaya Tidur Si Comel

Photobucket

Corat Coret di Hari Raya

Share

Macam mana ye keadaan semua pembaca dan si Comel selepas Aidilfitri tahun ni? Selepas tragedi buruk berlaku di Petknode, kita tentu mengambil masa untuk melupakan apa yg dah berlaku. Trauma dan fobia melanda diri.  Semoga semua kucing2 yang terlibat dan juga kucing2 pembaca kini dah pun sembuh dan sihat riang kembali.. Amin.. Tak mau nak berceloteh panjang..cuma nak siarkan gambar2 anak bulus di sepanjang perayaan kali ni.. :)

SEBELUM RAYA


MUSYANG: tak sabar la nak sampai kampung ni!.. best nyer tengok pemandangan  kat luar ni kan?
MAMA DC: ha dok elok2 ye.. kang ayah brek kang jgn nak kuar kuku gayut kat peha abg tgh tido tu!

BETTY: Etty dok sini boleh tak mama?.. sijukkk laa tRr ttrrrr...
MAMA DC: tak bolehhh!!.. pi belakang!.. ayah nak drive tu bahyer laaa!
MUSYANG :Mama! orang tu buat apa eh? jual lemang kan? kan?
MAMA DC : Yee.. Musyang dah penah rasa lemang kan?. Tak pa kali ni kita balik bagi Musyang rasa ketupat lak eh?

MAMA DC: ha dok elok2 mcm ni kan baguss.. Tengok Nyet tu senyap je dok bwh kerusi, tak bising pun..

BETTY : ye yeh! dah sampai kampung!
MAMA DC: ha dah masuk rumah kang, semua jgn lupa pi buang air ye.. nanti mama siapkan kuih raya blackwood .. 

NYET : Mama ni apa ni?
MAMA DC: daun ketupat yg mama dah anyam.. ha jgn coba2 nak makan ujung daun lak! mama babap kang!

MUSYANG: cpt la mama bila nak masak ketupat ni?
MAMA DC: oitttt.. mama tak suruh dok situ!.. kok ye pun nak tolong sila dok luar bakul ye?!

MAMA DC: ce tengok cucu kamu tu Musyang!.. Aboo Kaboo tu..Elok je dok bwh meja.. tak kaco mama pun..
ABOO KABOO: Eh eh! atok kita la!.. lama tak jumpa atok kan Auntie DC?

MUSYANG: Banyakkkkkk la hatok kamu! huh! nyampah!
MAMA DC: hahahah! tak ngaku dah tuoooo! akakakak!

MAMA DC: Meh.. mama nak gomol kamu Aboo.. huiii Berat dgn gebunya kamuu ni!
ABOO KABOO: tak mananya Auntie.. Atok lg berat.. tadi nmpk Atok kena timbang, dkt 8 kilo.. Berat dosa tuuu kan Auntie?!

TIME RAYA


MAMA DC: dahhhhhhh kena kidnap dgn Beeha! abis la
BATMAN: hahhh??!

BATMAN : Auntieeeeeeee tolonggg!!

STRAY : ni rumah baru ke hapa ni?
SANAK SEDARA KABOO KABOO: eiii ramainya kaum kerabat! takut la


SELEPAS RAYA


DAISY : Mama ni kan selagi ada nak bawak balik  tau! Penuh dah keta ni.. dengan penyapu lidi la, dgn buah mutan la! nangka la iskk
MAMA DC: kamu dok dendiam Daisy! kang ma piat tinger baru tau!

Haha! Itu la saja sedikit corat coret di hari raya kali ini.. Daaaa!


20 comments:

m4rilyn said...

cuak je muka Batman kne pelok

Noor Hafirdaus said...

kucing-kucing saya dok dalam keta semua 5 ekor dari kl ke kedah baik je semua tido dengan nyenyak. Sebelum ni balik kampung sepanjang jalan bising je

ery D cat said...

hahaha diorg yg beria2 nak raya kan...ish3x

joijoi80 said...

salam...jauhke kg?brapa ekor cat yg di bawa blk? xder masalah ke cat2 tu dlm kete. yela saya baruni..ada yg membuang air besar dlm keta..aje haru dibuatnya

Jan@Afzan said...

hahahaha..super klaka & comey jer cite raya akak..hehehe

Sungguh tertib kucing akak gee ek dlam kete..bestnye

DearCats said...

m4rilyn - mmg camtu la perangai Beeha.. abis semua kucing jd mangsa!

DearCats said...

Noor Hafirdaus - Baiknyaaa kucing2 Noor Hafirdaus... tak benti ke bg mrk kencing? kucing akan kuat tido kalau kena aircond.. tp tu la tak tahan kalau dia nak kencing.. nak standby pasir tak cukup space lak keta hehe

DearCats said...

ery D cat - DC penah bwk 20 ekor kucing dlm keta tawuuu hehehe.. so bygkan gegak gempita dlm keta tuu haha!

DearCats said...

joijoi80 - salam kembali.. masa ambik gambar ni balik kampung di johor je.. tak de masalah pun.. penah bwk balik kedah, kena stop dkt R&R bagi mrk tenang dan relax dlm keta.. sediakan cat litter.. bg dia buang apa yg patut.. agak2 masing2 dah melepas, baru sambung perjalanan tu .. sepanjang bela kucing rasanya tak de mslh bwk blk kpg.. Nasihat DC kena jaga2 kalau kucing yg pertama kali berjalan jauh .. kena masukkan dlm carrier sbb ada potensi dia berak kencing.. :)

DearCats said...

Jan - tu la dia.. kena agak2 kucing2 tu nak ckp apa hehe.. Kita kalau bwk balik kucing, perkara yg paling penting kita kena ingat, sewaktu memandu JANGAN SESEKALI BAGI KUCING mengganggu driver .. tu je..

GtHans said...

ehehe..kemain lagik Daisy membebel..

Rosmawati Yusof said...

Sib baik raya tu, setahun sekali klw tak mau mabuk dibuatnya nak berangkut sebanyak tu..

nurul hueda said...

Salam Kak Dc,

sy tgk kucing akak baik je kan. xde masalah pape ke kat kampung? raya aritu, festime sy bw kucing balik kampung. dlm kete baikkk je. tp da sampai, mak aii nak lari sana lari sini. takot sy. kdg2 die merayau kat kat luar. risau sy. kampung sy tu luas, hutan blakang rumah.

Akak xde masalah tu ke kak. Mmg dorang baik je dok dlm umah ke?

DearCats said...

GtHans - dia membebel sbb x de space nak duduk haha!

DearCats said...

Rosmawati Yusof - bukan tu saja, kena carik bigger space vehicle.. kali ni bwk balik MPV..senang sket.. sewa tuuuuuu!

DearCats said...

Salam kembali Hueda,

alhamdulillah so far mrk semua baik2 je.. wpun berjumpa dgn kucing2 lain, kucing mak DC, kucing adik2 yg lain. Mrk pun bwk blk kpg gak.. yg kelakar tu, litter tray masing2 dah tak tau sapa yg berak haha!

sesekali ada gak sis lepaskan kt luar rumah, mcm si Musyang tu. Dia mmg suka round2.. tp tak jauh la.. takat halaman dan belakang rumah. kena monitor gak sbb takut anjing dan biawak. Biasalah di kampung.

nk bwk blk kucing ke kampung pun kena pilih kucing yg elok perangainya Hueda.. yg mana agak2 berisiko boleh hilang, tak perlu la bwk..

Cat-from-Sydney said...

Aunty DC,
Nasib baiklah kampung kami hanya sepelaung, takyah kena tinggal kat boarding....hehehe...Biasanya Brad paling bising dalam kereta, esp kalau nak ke vet. Macam tahu2 je nak kena inject... purrr...meow!

Faizal n Fashitah said...

aaa cute! tapi dorang tak takut ke sepanjang perjalanan kat dlm kete tu? coz my cats memang pantang bawak dlm kete..CONFIRM ketakutan ehek.

Azlina Hamdan said...

so sweet... pengalaman saya bawak balik kucing dari kedah ke johor, takde masalah.. cuma diaorang tak nak makan dan minum sepanjang perjalanan.. kita pulak yang susah hati, sua2 makanan ngan air kat mulut dia.

Noor Hafirdaus said...

betul la kucing saya dalam kereta taknak makan or minum, sedap nak lena je

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...