Pokok Kucing = Cat Tree (Yeah! our cat tree is done!)

Photobucket

First Aid Kit Kucing

Tikus Mainan DIY untuk si Comel

Photobucket

Fish Ball Treat

Gaya Tidur Si Comel

Photobucket

Anak-anak Alien

Share

Alien? Makhluk asing? bukan! bukan.. Kucing jalanan yg DC namakan Alien kerana hissingnya mcm ular tedung, yg susah nak ditangkap,  tapi akhirnya berjaya ditangkap ketika dia sedang melahirkan anak2nya di belakang cat house rumah DC pada 9 Mei 2011.  Entri bertajuk "Akhirnya.."

Alien dengan anak2nya. Yg paling atas tu (berwarna oren) tu lah nama C atau Si.. 



Berikut ialah gambar 6 ekor anak2 Alien yang ketika itu berusia sebulan. Gambar2 bertarikh 9 Jun 2011.

Gambar A

Gambar B

Gambar C (gambar paling atas, dia berwarna oren)

Yang paling kecil. Dia yg pertama meninggalkan dunia ni..

Yang ke dua pergi..

Yg ke tiga pergi sbb demam panas.. Tak sempat nak selamatkan..
baru je pergi, selepas musim raya baru2 ni.. dah besar :(

Dapat juga DC selamatkan yang lagi 3 ekor tu selepas berjumpa dengan vet.  Makan antibiotik dan terus deworm.  DC dah tak tau nak panggil mrk dgn nama apa.. so DC namakan masing2 dgn nama A, B atau Bee dan C atau Si hehehe.. Mereka dah sihat, alhamdulillah. boleh berlari dan misai (whiskers) masing2 dah patah balik, sbb waktu2 usia mcm ni anak kucing mmg terkenal dgn kenakalannya bergurau dan berguling.. aduh!

Kebetulan pulak DC ada snap gambar mereka bertiga sewaktu kecil.. ajaib ye?
Gambar latest 16.10.2011 - rupa si C - betina, yg paling besar (dari gambar C di atas)
Gambar si B, jantan (dari gambar B di atas)

Ada pembaca yg kata semua kucing2 DC gemok2.. silap tu.. ada gak yg kurus selim melim mcm ni.. tunggu la lepas kena zass hehe.. baru la montel2 dan gebus gebas!

Gambar si A, betina (dari gambar A di atas)

Kalau ada sesiapa yg sudi nak adopt mereka DC alu-alukan.. tetapi kalau tiada yg minat, DC akan tetap menjaga mereka hingga akhir usia mereka atau selagi hayat dikandung badan ini.. yg mana pergi dulu la.. sbb kita tak tau ajal dan maut kita kan? :)


4 comments:

MissCt a.k.a MuqDeq said...

Rase mcm nak semua je.. :)

=*_*=Phat Cat with Phat Lady said...

hemskem2 sume dorang..dah besar yekk.. hope jumpa kuarga baru..muachhh!!!

meowwmania said...

wahh dah besyar :)

smoga rezeki kak DC sekeluarga sentiasa melimpah ruah, amin...

nurul hueda said...

gamba last tu memang xmenahan muke die. xpuas hati ape lah tu.
hahahaha

Sori ye A, akak gelakkan awak. jgn la garang sgt muke tu. comell je (;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...