Pokok Kucing = Cat Tree (Yeah! our cat tree is done!)

Photobucket

First Aid Kit Kucing

Tikus Mainan DIY untuk si Comel

Photobucket

Fish Ball Treat

Gaya Tidur Si Comel

Photobucket

Lakonan sesaat Bubu - Love You, Mr Arrogant di TV3

Share


Perkenalkan... ini lah dia Bubu yg sangat lincah dan sebab itu lah susah nak snap gambar pelakon muda ini har har har.. Sesiapa yg mengikut drama Love You, Mr Arrogant, slot Akasia yg kini sedang ditayangkan episod demi episod di TV3, tentu tak perasan dgn pelakon cilik ini yg hanya ke udara di episod pertama drama tersebut *siapa lah dia tu kan huk! huk!*

Apabila kucing DC dilamar pihak Primeworks Studios untuk melakonkan watak bahaya tu.. DC pandang enteng sbb tentu ada customer yg nak bergurau.. Bila dah dpt call beberapa kali, DC jadi panik dan menyerahkan semua tugasan pd anak DC untuk menguruskan keperluan pihak studio.

Beberapa ekor kucing telah disenaraipendekkan oleh anak DC selepas mengambil kira emosi, stres dan bakat (hahaha!) mereka.. Kucing dikehendaki melintas jalan dan menyebabkan perlanggaran kereta atau kemalangan kecil antara kereta Zara Zya dan Irham. Bila dengar apa yg perlu dibuat oleh kucing DC, terbayang kucing tu nanti luka ke, eksiden ke.. adoyai.. tp pihak studio berjanji adegan lakonan akan dibuat sepoi2 bahasa.. DC pun setuju.

Akhirnya Bubu dipilih sebab gaya 'kekampungan'nya.. iyela takkan nak pilih kucing bulu panjang yg berjalan melankolik mcm catwalk atas jalan raya kan?


1 hari suntuk mrk tak balik dr shooting. Tak kisah la ganjarannya.. tp risau Bubu jadi stres.  Bila balik alhamdulillah.. mrk ok ok je.. dan taraaaa itu la gambar di atas.. Bubu sedang melintas jalan. *mcm bangga je DC ala2 kembang semangkok*  pada hal lakonan mengambil masa SESAAT cuma hahaha!

Anak DC kata.. sampai 7 takes Bubu kena berlakon sbb dia ketakutan dan ada sekali Bubu hilang... penatla kru2 produksi mencari dan menangkap Bubu balik .. tak boleh bayang perasaan dia masa tu.. mesti dia ingat org nak sembelih dia.. adehh..

Ganjarannya?


Logo kedai Dearcats Pet House ke udara.. terima kasih TV3 dan mereka2 yg sewaktu dengannya..

Anak DC bercerita, bila Norish Karman membelek senarai penghargaan dan ternampak logo DC dia tanya, "eh petshop ni sumbang apa ye?" Sampai situ je ceritanya hehe.. sbb anak DC tak menjawap pertanyaan tu.. terkedu agaknya bila pelakon terkenal bertanya hahaha!

BUBU ku

5 comments:

NISS said...

terbaik la kak..sy pon perasan iklan tu and tertanye2x..mane kucing dalam cite tu sebab sy miss part bubu berlakon

Sharz said...

hihi..comelnye bubu...okay la ade jugak logo kedai akak kat situ kan?? :)

Esah said...

wahhhh!!!! pemesss bubu dek non!!! Mr Bubu... May i have ur otogerap pleeaseeeee... hik hik hik

Mijoe said...

wooh...Bubu dah jadi retis dah yer sekarang... :) saham naik la ni ...he he..

ruginye tak tengok episode tuh! :(

e.t.t.y said...

ala....tak perasan lah kak dc. wahhh cayalah bubu......!!! taraf retis kau miauu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...