Pokok Kucing = Cat Tree (Yeah! our cat tree is done!)

Photobucket

First Aid Kit Kucing

Tikus Mainan DIY untuk si Comel

Photobucket

Fish Ball Treat

Gaya Tidur Si Comel

Photobucket

Our Outdoor Cat House

Share

Kali ini ingin DC paparkan mengenai Rumah Kucing (Outdoor Cat House) yang telah DC bina di laman belakang rumah. Mula di bina pada awal September 2009.

Spot Daisy pls.. hehe
Foto tapak rumah kucing DC di atas di ambil pada 6 September 2010.. Sila spot Daisy dalam gambar tu..





Kelihatan seorang pekerja upahan selesai menyiapkan bumbung.. (Foto taken on 11 Sept)


Taraaa!! Ini lah hasilnya.. Tak seberapa tapi boleh lah kan? kan? kan?..

Kemudiannya suami DC tambah penghadang yg diperbuat dari kain plastik yg biasanya orang gunakan utk bumbung khemah di belakang dan kiri kanan cat house ni utk melindungi kucing2 dari kesejukan atau ribut.

Begini lah aksi-aksi mereka bila ditempatkan di Rumah Kucing yang baru..

Photobucket
Oyen dan Abu (siblings) the 2nd..

Photobucket
Tortie dan Omey ..

Photobucket
Masa tgh sedap snapping, tersembul  dak ni! iskk.. ini gambar ter'snap' ni hehe.. Cik Tom cuba capai kamera DC

Nak tambah menarik dan sesedap rasa  gantung lah papan tanda seperti ini


atau ini..



Update (10 Oktober 2010): Kini kami dalam perancangan membuat penghadang nyamuk (mosquito net).. Baru siap sebelah kiri :)

Update (20 Disember 2010): Didapati ada tiang dan kayu yang telah haus dicakar kucing2 DC yg mereka jadikan sebagai sctracher. :)  So, kini DC dalam persiapan nak bina scratching post dalam rumah kucing ni.  Tali dah beli dah, tapi masa tak mengizinkan nak buat lagi.  Sebenarnya DC berhasrat nak robohkan dinding yang memisahkan ke dua2 ruang/bilik supaya nmpk luas tapi ada di antara kucing DC yang masih tidak 'sebulu' antara satu sama lain, so stick with it la :(..  Harapan DC, nak ubah kedudukan rumah kucing ni ehmmmm dan masih menunggu peruntukan dari Khazanah Keluarga ahakss! (jeling kat suami tercenta).

sehingga 30 Julai 2011

9 comments:

shEkin said...

woww..tahniah sbb bjaye mbina sebuah mahligai utk mreka :)

m.q said...

cantiknya...
seronoknya budak2 bulu ada rumah sendiri
hehehe

yaya said...

we made one too.
n till now our cats dah jadi 18 eko.
trying to kembirikn next week.
erm,
love them but cannot except any newborn lagi.

Gee said...

tq shekin hehe..

Juz Call Me Sharz said...

yeah...best nye ade rumah kucing.. :)

♬Jul's Abza♬ said...

jelesnyerrrrrrrr ade umah kucen nih!!!!!!!!!!!!!!! huahhh nih yg x sabar nak ade umah sirik wlupun x tau ntah bilee...

musyangg!!!!!!!!!!!!!!! (lari2 felok kak zai)

hahahahahha!!!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

brapa kosnya ek kalau nak bina satu rumah kucing cam awk punya ni....anggaran? thanks...

Linda

meowwmania said...

wow!! bestnya....

teringin nak buatkan rumah utk bebudak jebon, ntah bila lah agaknya..

ayubalqishah said...

assalammualaikum.. boleh beritahu tak berapa ya anggaran kos nya utk umh cat ni n size nya mcm mn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...