Pokok Kucing = Cat Tree (Yeah! our cat tree is done!)

Photobucket

First Aid Kit Kucing

Tikus Mainan DIY untuk si Comel

Photobucket

Fish Ball Treat

Gaya Tidur Si Comel

Photobucket

Diari Oyen - Part 1

Share

Photobucket

Buat kali ke tiga, Oyen sekali lagi melahirkan anak-anaknya. Satu-satunya kucing DC yang berbulu separa panjang (semi-long) yang masih belum sempat dikembirikan kerana kekangan kewangan :p .




Walau pun dah sedaya upaya asingkan Oyen, terbunting jugak dia.  Angin puting beliung jugak la DC masa tu. Nak cari siapa punya angkara.  Tak mungkin keturunan kucing-kucing DC sebab kebanyakan kucing jantan DC dah Zaass! (kembiri).  Bila dah lahir ni terserlah memang baka kucing hero kampung, warna tabby di luar tu yang sering lalu lalang depan rumah. 


Check punya check rupanya, anak DC mengaku, yang Oyen pernah terlepas dari kandang sebanyak 2 kali ketika dia membersihkan kandang kucing. Marah la jugak DC sebab dia cuai, dah terlepas tak pergi tangkap pulak tu. *membebel*



Kelima-lima anak Oyen lahir pada 7 Nov 2010, jam 10.16 pagi.  *catatan buat diri sendiri* Buat pengetahuan semua walaupun ini merupakan kali ke-3 Oyen melahirkan, namun tidak seekor pun anaknya hidup sebelum ini :(

Photobucket
Three stooges :p

Hajat di hati selepas ini sekiranya ke lima-lima anak Oyen hidup, DC akan send for adoption. InsyaAllah..  Dan semoga mereka semua ikut rupa maknya - semi long hair

Photobucket
Warna Oren yang pertama

Photobucket
Warna Oren Ke dua

Photobucket
Warna Tabby yang pertama

Photobucket
Warna Tabby yang ke-2

Photobucket
Warna Tortoiseshell - confirm perempuan hehe

The only tortoiseshell from Oyen's litter. So far kucing2 tortoiseshell DC semuanya debab-debab!  :)


11 comments:

Princess Ayang said...

tak ada seekor pon yg hidup eh Kak??
Kesiannya..

DearCats said...

a'ah.. hatta satu2nya kucing sis yang makan anak!.. mmg geram la sbb tgk2 kepala ilang.. org2 tua kata.. dia buat mcm tu sbb dia tau yg anak dia tak boleh survive..

SABRINA Bree said...

Comelnyaaaaa!

Redzuyatt's said...

hai sis... kisah oyen ni same j cam baby punye Dotty.. da kurung pon xtau bile lak la dia boleh kuar.. hurmmm asyik x penah jadi je nak kembiri.. bile ade duit x boleh lagi.. bile da boleh duit xda huuuu... pening..last time pon mati je anak Dotty.. kali ni hidup je plak.. ni ade kuar 6 lagi xtau la hidup ke x..

Misz Pinkie Winkie said...

alolo.
comelnya dia..belum bukak mata lagie ehh?
eiii geramm sangat

m.q said...

aloh aloh...suci sucinya muka sesekor tu...

DearCats said...

hai.. kalau dah suka kucing.. besar mcm tu pun geram kan?.. DC ingat lg, ada org yg geli dan takut sbb kalau newborn kitten tu rupanya mcm anak tikus! merah je!

meowwmania said...

wahh dapat baby tahniah! :)

harap2 kali ni dia dpt besarkan la anak2nya tu kan...DC kena pantau jgn bg ibunya makan taw

Princess Ayang said...

Kak,
yana la tu yg takut ngn newborn cat..
bukan geli tp takut sbb kecik sgt..
sama mcm takut ngn newborn baby.. hehehe..
kepala ilang ??? gulp...

bunny ;) said...

hehehe MAXSIMUM comei ni sis. *drools* buat sha teringat first time sha jadi bidan terjun sambut kucing :))

hmm sha dulu pun ada satu kucing, JJ. 4 kali beranak, 3 kali die makan semua anak dia. makan kepala. ade skali tu lagi la, die makan semua tinggal 4 paws je die x makan T_T isk isk.

DearCats said...

bunny, tinggalkan paw je?.. itu tinggalkan jejak la namanya. JJ nak kita tau bahawasanya dia la punya angkara.. mcm protes hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...