Pokok Kucing = Cat Tree (Yeah! our cat tree is done!)

Photobucket

First Aid Kit Kucing

Tikus Mainan DIY untuk si Comel

Photobucket

Fish Ball Treat

Gaya Tidur Si Comel

Photobucket

5 ekor anak kucing Dalmation

Share

Akhirnya, pada 27 Dis, jam 9 pagi, yang DC tunggu2 dah tiba!.. Lahirnya 5 ekor kucing Dalmation, the last generations of our furkids family. Happy sangat! Sbb kalau diizinkan, this week, Smokey dan Ginger akan di zasss!

Susah kan nak kira? semuanya bertompok hehe



Introducing their mommy - CIK TOM

Gambar bawah kanan sila abaikan sebab itu masa dia usia 5 bulan

Their daddy? jeng! jeng! jeng!

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

|
|
|
\/

Tak lain dan tak bukan - SMOKEYYYYY! baka campuran Russian Blue..



Ingatkan DC boleh dapat baka Russian Blue, tapi warna Cik Tom lebih dominan rupanya.
Seorang sahabat berkata, DC hanya akan dapat anak mcm Smokey kalau DC matingkan dengan
baka yg sama. Tp DC tak fikir begitu... sebabnya DC pernah dapat baka Smokey
dari Tortie (warna tortoiseshell) , namun hidupnya tak lama dan sikap anak mereka 
terlalu-terlalu-terlalu berbeza dari anak kucing biasa.
Dia suka menyendiri dan hanya mahukan sentuhan manusia!
Bukti?
ni dia.. Lahir pd bulan Mei 2010
Alien - itu lah nama DC berikan pd dia

RIP Alien..
Alien dah tak ada. Mmg sedih gila.. dah la dia lahir sorang2 seko2 je.. Sepanjang DC
jaga kucing tak pernah lagi jumpa kucing DC beranak se-ekor melainkan
kejadian dia ni. DC rasa dia pergi sebab 
kerana kurang kasih sayang. DC tak dapat belai dia sepenuh masa
sebab dia tak mau berenggang, susah la kalau DC kena bawak ke ofis setiap hari.. 

Ok berbalik pada anak2 Cik Tom tu.. DC introduce seekor demi seekor.
Sila perhatikan tompok di kepalanya.. -
|
|
|
|
\/
Dalmation 1 - jalur putih ke kiri
Dalmation 2 - jalur putih terus ke belakang. Ada tahi lalat di mata ..
Dalmation 3 - Jalur di tengah
Dalmation 4 - Jalur menguncup di tengah - paling aktif! susah nak snap gambar
Dalmation 5 - Jalur putih sedikit ke kanan - paling kecil mcm anak tikus hehe..

Harap semuanya akan hidup sihat. DC agak bimbang dengan Dalmation 5 sebab dia mmg halus. Terkejut jugak tengok saiz dia yg berbeza dari yg lain. Semoga dia dapat survive..




4 comments:

sI tEDI said...

sume ikut muka cik tom. comel!! =))

♬Jul's Abza♬ said...

omaigoattttttt..!!! x bleh thn tgk pic numo3 & 4 tuhh!!!

tahniah kak..!! hahahah

Ms J said...

alaaa... gewwammmnye tengok!!!!

Namie Amir said...

tahniah...makin bertambah cucu ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...