Pokok Kucing = Cat Tree (Yeah! our cat tree is done!)

Photobucket

First Aid Kit Kucing

Tikus Mainan DIY untuk si Comel

Photobucket

Fish Ball Treat

Gaya Tidur Si Comel

Photobucket

Bye bye Totty..

Share

Ingat entri Cat and kittens for adoption yg lalu?  
Hari ini anak Oyen warna tortoiseshell telahpun diambil oleh tuannya yang bernama Azzu.  
Pagi2 selepas membersihkan kandang dan rumah kucing, DC sempat memberi Totty kepada ibunya, Oyen untuk disusukan buat kali terakhir.
Puas DC perhatikan telatahnya. 
Jauh di sudut hati betulkan tindakan aku ini?.. Betulkah ini harinya? 

Sudah 2 hari Oyen diasingkan, tapi Totty tidak begitu memperdulikan ibunya seperti adik2nya yg lain. 
Dia sibuk melompat2 ke sana ke mari. DC menangkap Totty, usap kepala dan terus letak di perut ibunya.  Barulah dia menyusu. Itu pun seketika. DC senyum. 
Kalau begitu inilah harinya, kerana tindakannya seolah2 dia telah boleh berdikari tanpa kehadiran ibunya.  



Totty di mandikan dengan air suam dan shampoo




Lepas mandi, Totty dilap dan dikeringkan bulu guna hair dryer..


Ahhh dah bersih!.. Dah mangi ni uhuk! 1st time dengar Totty purring! kuat pulak tu!
Mula rasa sebak masa ni..


Totty di masukkan dalam kotak yang baru DC beli semalam huhu!..
Tengok tu dia main cak2!..

Tup2! telefon berbunyi - ooh.. Azzu dah tiba di destinasi yg dijanjikan..
Alamak DC dah terlambat sudahh!.. 
Terus heret baby Beeha dan hubby ke parking lot tergesa2..
Dlm kereta, totty mula bising, hubby kata bunyinya mcm anak kehilangan ibu :(
DC terus sound hubby.. jangan laaaaaaaaaaa buat dinda sebakk! uhuk!
Terus hubby diam..
Sambil mendukung baby Beeha, DC peluk Totty - baru la Totty diam..


Seorang pemuda ensem lagi sasa *tengok tangan tu cukup la hehe* dan bertopi muncul
"Saya Azzu", katanya.. DC senyum. Hubby hulur tangan salam pemuda tu.
DC terus serahkan kotak berisi Totty tanpa berkata apa2.. - bertukar hakmilik sudah..

Kami pun berpisah menuju ke kereta masing2.. Tiba2 DC teringat, belum snap gambar!
Terus DC call Azzu. Nasib baik Azzu belum beredar dr situ. Berlari2 DC ke keretanya.
Sambil snap gambar DC bg tau, adalah perkara rutin bg DC bila
setiap kali serahkan kucing pd adopter, DC snap gambar untuk kenangan..
Bye-bye Tottyku..

Nanti giliran 4 lagi adik2 mu akan tiba juga.. 

Nota : Minggu depan penyerahan Manja pulak!.. Tkasih Eliey!

4 comments:

anis said...

huhu, sdih2..
hrp2 totty bhgia dgn tuan bru dia ea..hihi

Princess Ayang said...

harap2 yana suka budak totty..
Encik Azzu dpt jaga dia baik2.. T_T

Kimi said...

She really like her snappy tom! so playful and likes to crawl up my chest and sleep there while im watching tv.

tp susah sikit la tang makan tu....kalau tak teman, dia tak makan...

by the way thx for totty....:)

regards

azzu

DearCats said...

anis - tkasih dgn doamu anis :)

Princess Ayang - tu Azzu dah jwp Yana..:)

Kimi - dia anggap Azzu tu ibu dia la.. tu sbb tak nak berenggang.. We all wish Totty sihat selalu. Hrp dpt update berita dia ye Azzu, samada di petfinder atau sms me.. thanks a lot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...