Pokok Kucing = Cat Tree (Yeah! our cat tree is done!)

Photobucket

First Aid Kit Kucing

Tikus Mainan DIY untuk si Comel

Photobucket

Fish Ball Treat

Gaya Tidur Si Comel

Photobucket

Pet Shop Review : Kedai Haiwan Animal Zone Jalan Segambut..

Share

DC rasa nak buka 1 kategori 'senarai pet shop' (kedai haiwan) pada 'menu bar' blog ni. Bukan apa, terfikir betapa susahnya nak cari kedai haiwan kalau kita berada di suatu kawasan yang di luar kebiasaan kita. Pendek kata, kes 'terjah' la.. haha!

Semalam DC terjah satu pet shop di kawasan Segambut.  Nak buat review sikit hehe..

Nama Kedai      :  Animal Zone atau Pusat Haiwan
Saiz Kedai        :  Sederhana besar
Mainly selling    :  makanan dan aksesori kucing dan anjing.
No Telefon        :  03-6259 1996 - boleh call untuk tau harga atau stock availability
Contact Person :  Mr Puspa - 012-3988399 - friendly chap..
Alamat             :  131-G, Wisma Hiap Lee, Jalan Segambut, 51200 KL

Nampak tuan kedai? Dia menyorok di balik sliding door tu haha!



Peramah betol tokey dan pembantunya.  Mr Puspa (Encik ye bukan Cik) tu cool orangnya, semua soalan dia jawap dengan baik dan sabar. Paham2 je la DC dgn asben DC ni, kalau dah bukak mulut tak bleh benti (ye ke?) hehe.. Actually katanya, dia bukan exact owner kedai tapi kedai tersebut di miliki bersama dengan rakan-rakannya yang lain.

Kebetulan kami datang, tiada pelanggan di kedainya, maka boleh kami sembang2 petang dengan mereka. Bila Mr Puspa kata kedai tersebut dah 8 tahun wujud, kami tercengang. Sbb seriously mmg tak penah nampak pun kat situ. Pd hal selalu gak lalu di situ bila balik kerja.

Kami beli RC 34 untuk kittens, Ilium Ear Drops dengan milk replacer.  Cuba cari Malaseb dan Brewers Yeast tapi dah kehabisan stok.

RC untuk Oyen, anak2nya dan Cik Tom yg tgh sarat mengandung anak Smokey!

Untuk Oyen dan anak-anaknya.. (mama byk berkorban masa, tenaga dan duit untuk Oyen tauuu!)

Sudah la dpt diskaun 10% produk dia, siap bagi free sample kibbles Avoderm ni.. Rupanya kucing2 DC suka dengan jenama AvoDerm ni!.. Siapa penah cuba?..

Dah guna baru nak snap gambar hehe..

Dengan keramahan mrk ni, tak mustahil kami singgah lagi nanti :)

5 comments:

NISS said...

memang betol dc..kalo owner petshop@pekerja kedai tu friendly kt jadi rajin je nak dtg kan?

Anonymous said...

lerrr..kitenye opis pon dkt ngan petshop ni,tp x pnah gak pegi..huhuhu..

- shEkin -

meowwmania said...

betul tu klau friendly plus pemurah lg slalu dtg hikhik...

DearCats said...

NISS - tp kalau terlebih peramah takut gak hahah!

♬Jul's Abza♬ said...

lia pnh g petshop area bangi nih (bkn yg biasa g), masuk dlm tuh org x layan pun. terpaksa terhegeh2 tanye itu ini sbb nak carik brg. cam x de value jer kastemer bg dorg. dah ler susah nak nego rega. x peramah lak tuh. tuh yg mls dh nk g sane. kedai brg mahal x kisah, janji PR bagus. kdg2 kita nk tgk2 jer..bukan nak beli brg pun.. huhh

*ker Lya nih muka TAK BERDUIT??? huwaaa...!!~~ :'((

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...