Pokok Kucing = Cat Tree (Yeah! our cat tree is done!)

Photobucket

First Aid Kit Kucing

Tikus Mainan DIY untuk si Comel

Photobucket

Fish Ball Treat

Gaya Tidur Si Comel

Photobucket

Kenapa tak ada entri baru?

Share

Dah 3 hari tak ada entri baru. Alasan? update beberapa link di blog. Antaranya :

  • BUAT 'POST INDEX' 
Link ini ada di menu bar blog DC.


    Kenapa? Sebab DC sendiri sukar nak cari entri yang DC pernah buat untuk tujuan rujukan dan pembetulan supaya fakta yang ada tidak lari.

    Apa yang ada? Menyenaraikan semua entri yang DC telah buat selama ini mengikut turutan alphabet.
    • BUAT LINK 'SENARAI KLINIK HAIWAN'
    Terdapat di menu bar blog DC


    Kenapa? Untuk kemudahan DC dan juga para peminat kucing, terutama ketika situasi mendesak  :)
    Apa yang ada? Senarai klinik haiwan atau klinik veterinar yang terdapat di Kuala Lumpur dan Selangor. Negeri-negeri lain akan di update kelak - mengikut kelapangan DC.

    • BUAT 'SEARCH BOX' DI MENU BAR
    Sebelum ini kotak carian berada di bahagian 'add a gadjet'.

    Paling sukar DC buat hingga memerlukan bantuan blogger. Very helpful person!



    Kenapa? DC cuba mengurangkan 'kesesakan' di bahagian 'add a gadjet' sebelah kanan kotak entri.
    Apa yang ada? Opsyen kepada carian yang juga boleh didapati di link 'post index'. Hasil carian akan dipaparkan dalam Google Custom Search pada new window. Contohnya, jika DC nak cari entri 'tikus mainan'. Hanya taip di kotak carian dan tekan butang Enter. Hasilnya -


    Alasan yang lain kenapa tak ada entri baru?.. Dan kenapa imej yg ada di entri ini semuanya blur? Sebab guna microsoft power point untuk save file jpg.
    Kenapa? Sbb pc DC dihinggapi oleh pembunuh kejam - Virus! Ikuti kisahnya di blog peribadi DC - Virus Oh Virus! Semoga dia bukan pembunuh berisi bersiri! :(( 
    Apa yang ada? Dah tak ada apa2 pun. Tinggal keyboard dan monitor je skrg. Dah masuk worksyop!

    2 comments:

    Namie Amir said...

    owh..hebatnya DC..celik IT..malu kat diri sendiri ;-)

    DearCats said...

    Mana ada.. Byk blog tutorial on the net kita bole follow step by step Namie ;)

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...