Pokok Kucing = Cat Tree (Yeah! our cat tree is done!)

Photobucket

First Aid Kit Kucing

Tikus Mainan DIY untuk si Comel

Photobucket

Fish Ball Treat

Gaya Tidur Si Comel

Photobucket

Woody Pet Wood Litter For Sale

Share

SORRY! OUT OF STOCK!

100% Natural Wood Fibre


PENGENALAN

Pasir kucing yang berasaskan kayu atau serbuk papan semakin digemari oleh kebanyakan pemilik kucing, khasnya yang mempunyai jumlah kucing yang ramai berbanding pasir kucing jenis lain seperti jenis pasir atau batu halus dan clay@tanah liat.



Pasir kucing berjenama Woody Pet (WP) ni merupakan produk biodegradable, berbentuk pellet dan berkeupayaan mengawal bau sehingga 4 kali ganda dari pasir kucing jenis lain.


Cara penggunaannya: curah 3/4  atau 1 inci WP wood litter ini ke dalam bekas najis kucing. WP akan mengembang (fluff) sehingga 3-4 kali dari bentuk asal apabila terkena pada kelembapan. Bentuk akan bertukar kepada bentuk seperti serbuk kayu atau seperti hampas kelapa :)


WP juga boleh digunakan sebagai bedding atau tempat tidur haiwan seperti kuda, tikus dan arnab.  Malah ia juga berfungsi sebagai penyerap minyak seperti petrol dan minyak mesin kilang.


Terbanyak banyak jenama wood litter di pasaran namun DC gunakan jenama WP kerana disamping fungsinya yang menyakin ialah harganya yang termurah di pasaran.


Gambar bentuk wood litter WP selepas digunakan
(kencing ori tu tak usik haha!)


Lebih elok jika kita gunakan double layer litter box, di mana air kencing akan mengalir ke lapisan bawah dan wood litter yang telah menjadi hampas (akibat terkena air kencing kucing) tinggal di atas lapisan atas (filter yang berbentuk jaringan). Hampas tadi jika dibiarkan lama akan mengering sendiri dan boleh digunapakai sekali lagi :)


Double Layer Litter Box






KELEBIHAN WP

* Mesra Alam (environmentally friendly)
* Mengurangkan masa membersih kotak najis
* Tidak Melekat pada kotak najis
* Penyerapan berganda
* Mengurangkan bau ammonia
* Kurang habuk yang boleh mengganggu pernafasan


HARGA

RM52.00 (harga biasa RM69.00)untuk 13.6kg atau 25.5L
Harap maaf Harga Promosi RM49.00 telahpun tamat pada 31.08.2011

RM 4.00 untuk 1 kilo (repack)



KOS PENGHANTARAN

serendah RM3 - RM5.


PICK UP LOCATION

Sekitar Jalan Ipoh, Jalan Tun Razak, Petronas Kpg Baru, Sentul, Mc Donald Jln Pahang, Tesco Selayang (Jalan Kuching), Stadium Selayang dan kawasan sekitarnya, Tesco Rawang. Tempat2 lain boleh dipertimbangkan.


*psst! - raya ni DC akan balik ke Tangkak, Johor dan kemudiannya ke Sg Petani, Kedah. Kalau ada sesiapa nak beli, boleh DC singgah along the highway tu*



PEMBELIAN MINIMA

3kg (untuk Repack)



HUBUNGI:



Sila KLIK di sini untuk mengetahui order telah pun disenaraikan untuk pembelian atau klik ORDER di menu bar blog ini.



DC juga ada menjual produk lain seperti dibawah dengan harga yang berpatutan!




Untuk produk yang perlukan repack harap u all cari kawan2 atau partner untuk share bahagian masing2. :)

6 comments:

meowwmania said...

sgt berpatutan ;)

* HeeBum * said...

macam besh je.. kt ipoh xde la.. xjmpee

Misz Pinkie Winkie said...

beli-beli,, murah dan berbaloii ;)

Noor Hafirdaus said...

saya memang berminat ni...stok pun dah nak habis semua. agak-agak bila ada kat sungai petani sebab raya ni saya ada kat alor setar. Travel dari kl ke alor setar bawak 5 anak2 bulu dalam keta. Semuanya baik je tido, rilex je...risau jugak mula2 tu tapi ok la dah biasa kot dok dalam keta skg ni.

kiki8398 said...

DC..mana nak beli Double layer litter Box ni...macam tak pernah nampak kat mana2 pet shop pun. TQ.

suhailina abu bakar said...

salam..nak tanye klu 1st time beli rm52 tu sekali ngan bekas litter tu dengan fill brape kilo?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...